Kategorier
Restaurang

Att unna sig en lunch på Gullmarsplan

Även den som håller i pengarna bör unna sig en lunch på Gullmarsplan någon gång då och då. Känslan av att sätta tänderna i en saftig burgare bekräftar det.

Ellas körlektion var avslutad för dagen. Hon hade gått på Gullmarsplans trafikskola och tagit lektioner ett tag nu. Det började faktiskt närma sig teoriprov och uppkörning. Men just nu hade hon annat att tänka på. Hon hade lektioner i eftermiddag också, på gymnasiet där hon gick.

Innan dess skulle hon behöva äta lunch. Frågan var mest om hon skulle äta på skolan eller äta ute. Hon kände att hon var vrålhungrig, så helst hade hon velat hitta något i närheten, innan hon satte sig på tunnelbanan till skolan. Skulle hon unna sig en lunch på Gullmarsplan?

Lunch på Gullmarsplan slår minestronesoppa

Bäst hon gick så passerade hon ett hamburgerställe. Det kom förföriska dofter från ventilationsutblåset, som fick magen att kurra ännu mer. Vad var det för ett ställe egentligen? Hon hade inte lagt märke till det förut. De verkade göra hamburgare med en twist. Hot mayo och Pepper Jack ost läste hon på menyn som skymtade genom fönstret.

Nej, nu kunde hon inte bärga sig. Innan hon hann ångra sig gick hon in och beställde. Hon hade fått lite pengar i 18-årspresent häromdagen. Och visst fanns det skäl att fira att hon snart var klar för uppkörning? När hon satte tänderna i det mjuka brödet och den saftiga burgaren var hon klar över att det var värt pengarna. Tusen gånger bättre än minestronesoppan i skolmatsalen faktiskt.